Burlesque lessen

Burlesque is in oorsprong een podiumdans om te entertainen en het publiek te doen lachen, met een speels, uitdagend kantje. Wij leggen de focus op het dansen, je goed voelen in je vel en een work-out met vooral veel plezier.

Onze burlesque lessen

Ontwikkel jij graag je vrouwelijke kant (alle genders welkom)?

 • Volg bij ons Burlesque lessen, ontdek je uniek vrouwelijkheid en vier het met de kunst van het verleiden.
 • Verdiep je in specifieke burlesque-stijlen en attributen tijdens onze Maandelijkse burlesque masterclass.
 • Benieuwd wat Burlesque nu is? Lees het op onze webpagina ‘Wat is burlesque?‘.

Omarm je vrouwelijkheid en schijf je in 👇

Voor wie?

Wil je je goed voelen in je vel, je innerlijke sensuele vrouwelijkheid bovenhalen, kunnen verleiden met één blik of lenig(er) worden? Dan is Burlesque dans vast iets voor jou!

De lessen zijn 18+ en voor ieder die zijn/hun/haar vrouwelijke kant wil ontwikkelen.

 • Burlesque Babes (Beginners)           : maak kennis met de vrouwelijke kant van Burlesque. Leer the art of the tease op een toegankelijke manier voor enthousiaste beginners.
 • Burlesque Divas (semi-gevorderden) : al 1 jaar burlesque ervaring en nood aan meer uitdaging? Bij de Divas ligt het tempo wat hoger dan bij de Babes en focussen we meer op techniek en choreo.
 • Burlesque Queens (Gevorderden)     : al 2 jaar burlesque ervaring en nood aan meer uitdaging? Bij de Queens ligt het tempo hoger nog wat hoger dan bij de Queens en verleggen we je grenzen verder, zowel met pittigere danstechniek als meer improvisatie- en stripelementen.
 • Bump ‘n burlesque : ontdek de eigen kijk van PonPon Pidou, namelijk burlesque met een urban, feminine, hip hop on heels touch. Open niveau, geen danservaring vereist.
 • Iron Ivies : klaar om je stage persona verder vorm te geven en in groep choreos uit te werken? Bij de Iron Ivies werk je met Pearl Ivy in groep naar een show toe. (audities vereist)

Wat mag je verwachten van de lessen?

Leer the art of tease, verschillende burlesque subgenres en verschillende vrouwelijke typetjes (van playful pin-up tot sultry siren) met de daarbij horende uitstraling. Op gevarieerde muziek leer je choreografieën, moves en attributen kennen. Er wordt geflirt met het idee van strippen en om deze illusie te voeden worden er soms kledingstukken uitgedaan zonder echt iets bloot te geven. Bij de gevorderden verkennen we dit verder, in ieders comfort.

De lessen omvatten naast het dansen ook steeds een opwarming en stretch oefeningen. Zo werk je op een leuke manier aan je conditie en spieren. Sommige moves nodigen je uit om je grenzen te verleggen. Geen schrik, conditie en souplesse kan ieder gerust op eigen tempo opbouwen.

Onze Burlesque danslessen worden gegeven in reeksen van 8 of 10 lessen, zo’n 3-4 keer per jaar sinds 2013.
Volg burlesque-les in Antwerpen of Gent. De lessen in Antwerpen worden opgenomen (de dansdocent).
Dans je liever in je vertrouwde thuisomgeving? Doe dan mee met de online lessenreeks.

 • 1maal per week is het lesmoment met een opwarming, achtergrond/techniek, stukje choreografie en een cooldown/stretch moment.
  Je kan de les fysiek volgen in Antwerpen of Gent of online (tijdens het lesmoment te Antwerpen).
 • Tijdens de reeks van 8-10 lessen leer je 2-3 choreografieën.
 • Kan je er fysiek niet bij zijn? De lessen in Antwerpen worden opgenomen (de dansdocent). De opname van de les kan je achteraf herbekijken.
 • Daarnaast krijg je filmpjes met opwarm en stretch oefeningen voor thuis, oefenfilmpjes van de choreografieën met uitleg en houden we leuke challenges (voor wie wil).

Dansen doe je helemaal voor jezelf. Waar het vooral om draait is je goed voelen in je vel! Als je je goed voelt in je lichaam valt dit immers op in elke beweging die je maakt! Schitter je graag in een van onze video’s of foto’s? Tijdens de lessen krijgt wie wil hier de kans voor.

Voorzien?

Gemakkelijke kleding waar je je goed in voelt en hakjes om mee te dansen.
Per choreografie krijg je een teaser over het thema en een suggestie welke kleding hier leuk bij past.:

Lees de tips van Lilith D’Licious omtrent basic must-haves.
Online lessen: Voldoende plaats om te bewegen.

Docenten?

Lilith D’Licious is de oprichtster en bezielster van Sinners Dollhouse Antwerp Dollhouse met een passie voor dans en podia van kinds af. Ze volgde door de jaren heen les in verschillende dansstijlen zoals klassiek ballet, jazz, hip hop, flamenco, paaldansen, buikdans, Argentijnse tango, chair dance en haar grote liefde Burlesque.
Ze is burlesque performer en docente sinds 2012. Ze geeft beginners, semi-gevorderden, gevorderden en masterclasses burlesque.

Pearl Ivy, winnares van Miss Pin Up Beardsterdam 2018 en finaliste Miss Pin Up international 2018, was al van jongs af aan niet van het podium te slaan. De passie begon met klassiek ballet, maar het verlangen naar verder experimenteren nam de bovenhand. Met roots in moderne dans, tapdans, Afrikaanse dans en hip hop is deze performer met attitude op constante queeste naar nieuwe manieren om deze stijlen te combineren, haar horizon te blijven verruimen en haar grenzen te verleggen.
Ze traint de Iron Ivies.

PonPon Pidou, in 2020 gekroond tot eerste Belgian Burlesque Queen, danst al meer dan 25 jaar. Oorspronkelijk is zij een turnster die ook jazzballet volgde. Op zoek naar nieuwe uitdagingen, is haar stijl geëvolueerd naar funk, urban en hiphop. Als leerkracht lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie heeft ze van haar hobby’s haar beroep kunnen maken. Na de geboorte van zoon nummer 4, ging ze op zoek naar wat meer vrouwelijke energie en vond dit in de burlesque wereld. Al snel kreeg ze de glitter, glamour & tease microbe te pakken en werd PonPon Pidou geboren.
Ze geeft Bump ‘n burlesque lessen.

Redhead Redemption staat al van in haar kindertijd op het podium. Ze begon als koormeisje in een operettegezelschap en zong later enkele grotere partijen in een aantal producties. Daarnaast deed ze ook een paar jaar moderne dans en hiphop. Zo’n zes jaar geleden kwam ze in contact met burlesque, en het voelde meteen als thuiskomen. Zelfzeker, maar met een zacht kantje, ontdekt en ontplooit ze haar vrouwelijkheid in de uitlaatklep die burlesque voor haar is.
Ze geeft beginners burlesque lessen.

Dame Delight zette haar eerste passen in Burlesque ongeveer 10 jaar geleden. Ondertussen groeide ze uit tot een artieste geïnspireerd door verhalen van sterke vrouwen en de kracht van transformatie.
Naast het vertellen van een verhaal en het dansen is het zelf maken van kostuums en props een groot deel van de aantrekking in burlesque voor haar.
e geeft beginners burlesque lessen.