Burlesque? What’s in a name

Burlesque

Burlesque is in oorsprong een showstijl om te entertainen en het publiek te doen lachen, met een speels, uitdagend kantje. De oorsprong van het woord burlesque is burla, wat het Italiaans is voor ‘grapje’. Burlesque is geen dans met vaste pasjes en muziekritmes, maar een performance-art waarbij alles draait om de kunst van het “teasen”, het verleiden!

Ieder kan burlesque op een andere manier omschrijven, deze kunstvorm heeft dan ook zeer veel veranderingen ondergaan in de afgelopen anderhalve eeuw. Tegenwoordig bestaan er dan ook erg veel verschillende stijlen.

Wil je zelf de prachtige kunstvorm Burlesque leren? Schrijf je dan in voor onze Burlesque lessen of workshops.
Meer interesse in het kijken naar prachtige dansende dames in dito kostuums? Kom dan genieten van een Sinners Dollhouse Burlesque show of boek ons op je volgend evenement.

Boylesque

Boylesque (een woordspeling dat “Boy” en “Burlesque” combineert), ook bekend als “Bro-lesque”, Manlesque of gewoon “Male Burlesque” is de mannelijke kijk op Burlesque en kan omschreven worden als strippen met een verhaal.

Vandaag de dag bestaan er ook binnen boylesque verschillende stijlen.

Wil je zelf de prachtige kunstvorm Boylesque leren? Bij Sinners Dollhouse kan je terecht voor Manlesque, een mannelijke kijk op burlesque die de gentleman combineert met het sekssymbool. Schrijf je in voor onze Manlesque lessen of workshops.

Sinners Dollhouse

Sinners Dollhouse (opgericht door Headmistress Lilith D’Licious in 2013) is gestart vanuit Burlesque, wat een mengelmoes is van verschillende dansen, cabaret, theater, satire en politiek. Je kunt er alle kanten mee uit, maar het belangrijkste is dat burlesque je uitnodigt om op en top jezelf te zijn. Vandaaruit zijn we uitgebreid met stijlen die eenzelfde zelfvertrouwen boost geven en je toelaten je unieke ik te ervaren.