Manlesque lessen

Wil je je goed voelen in je vel, in contact komen met je mannelijke kant en sporten zonder te moeten fitnessen? Dan is Manlesque vast iets voor jou!

Boylesque (een woordspeling dat “Boy” en “Burlesque” combineert), ook bekend als “Bro-lesque”, Manlesque of gewoon “Male Burlesque” is de mannelijke kijk op Burlesque en kan omschreven worden als strippen met een verhaal.

Onze Manlesque lessen

Ontwikkel jij graag je mannelijke kant (alle genders welkom)?

  • Volg Manlesque lessen en ontdek de mannelijke kijk op burlesque, omarm je mannelijke kant en toon dit trots met dans en cabaret als inspiratie.
  • Verdiep je in specifieke burlesque-stijlen en attributen tijdens onze Maandelijkse burlesque masterclass.
  • Benieuwd wat Boylesque/Manlesque nu is? Lees het op onze webpagina ‘Wat is boylesque?‘.

Lesdata

Voor wie?

Ieder (m/v/x) die ‘man-zijn’ wil vieren, ongeacht (geboorte)gender, en de veelzijdige en intrigerende aspecten van mannelijkheid in zichzelf wil ontdekken.

  • Wil je kennismaken met de mannelijke versie van Burlesque, 18+? Doe mee met de Manlesque Knights (beginners).
  • Droom je ervan je eigen stage persona te ontwikkelen, een plek in de spotlight te veroveren en heb je 1+ jaar manlesque ervaring? Dan zijn de Manlesque Kings (gevorderden) lessen jouw pad naar glitter en glamour. Krijg de kans om 4x/jaar mee te doen met Sinners Dollhouse shows.

ps: Verlegen en introverte mensen zijn zeer welkom, de lessen zijn bedoeld voor jezelf en meedoen met shows is nooit een must.

Wat mag je verwachten van de lessen?

In deze lessen leer je The art of tease in de sfeer van Cabaret kennen met een mannelijke toets.

De manlesque lessen hebben een vergelijkbare structuur als de Burlesque lessen maar met een focus op het mannelijke. Tijdens de lessenreeks leer je een leuke choreo, ontwikkel je u burlesque-persona en maak je kennis met verschillende technieken, attributen en stijlen. Je leert ook zelfzeker wandelen en ontdekt zelfvertrouwen via leuke theater- en clownoefeningen. De lessen omvatten ook opwarming en stretch oefeningen. Zo werk je op een leuke manier aan je conditie en spieren. Geen schrik, conditie en souplesse kan ieder gerust op eigen tempo opbouwen.

  • Wekelijks lesmoment met een opwarming, achtergrond/techniek, stukje choreografie en een cooldown/stretch.
  • Tijdens de reeks van 8-10 lessen leer je 1 choreografie.

Onze Manlesque danslessen worden gegeven in reeksen van 8 a 10 lessen, zo’n 3 per jaar (terug sinds 2018).
De lessen zijn 18+ en bedoeld voor ieder die zijn/hun/haar mannelijke kant wil ontwikkelen.

Voorzien?

Gemakkelijke kleding waar je je goed in voelt en comfortabele schoenen.
Per choreografie krijg je een teaser over het thema en een suggestie welke kleding hier leuk bij past.

Docent?

Met ruim 20 jaar ervaring in theater en meer dan 9 jaar (inter)nationale cabaretpodia op te leuken, begeleidt Mortimer Moonbender je in deze bijzondere podiumkunst via leuke theater- en clownoefeningen.

The tall country-side gentleman Morty lives now in Brussels. After being director’s assistant in theaters and playing improv and performances, he became a Vaudevillian Stripper (or Boylesque, if you prefer). He’s also Le Cabaret des Lunes co-producer.
Since eight years, his clowning humor and his lanky alluring made him the new sensational thing to see.

He combines his expirience, interests and skills in classes full of fun, tips and tricks.