Manlesque lessen

Wat is manlesque?

Wil je je goed voelen in je vel, in contact komen met je mannelijke kant en sporten zonder te moeten fitnessen? Dan is Manlesque vast iets voor jou!

Boylesque (een woordspeling dat “Boy” en “Burlesque” combineert), ook bekend als “Bro-lesque”, Manlesque of gewoon “Male Burlesque” is de mannelijke kijk op Burlesque en kan omschreven worden als strippen met een verhaal.

In de manlesque reeks volgen we een vergelijkbare structuur als de Burlesque lessen maar met een focus op het mannelijke. Tijdens de lessenreeks leer je verschillende facetten en stijlen van Boylesque/Manlesque en de art of tease. In deze lessen leer je een show-waardige choreo, leer je zelfzeker wandelen, ontwikkel je u burlesque-persona en maak je kennis met verschillende technieken, attributen en stijlen. Indien voldoende interesse komt stage-make up ook aan bod en het creëren van een eigen kostuum.

De lessen omvatten naast het dansen ook steeds een opwarming en stretch oefeningen. Zo werk je op een leuke manier aan je conditie en spieren. Sommige moves nodigen je uit om je grenzen te verleggen. Geen schrik, conditie en souplesse kan ieder gerust op eigen tempo opbouwen.

Onze Manlesque danslessen worden gegeven in reeksen van 8 a 10 lessen, zo’n 3 per jaar (terug sinds 2018).
De lessen zijn 18+ en bedoeld voor ieder die zijn/haar mannelijke kant wil ontwikkelen.
De laatste les is een open les waarvoor je zelf mensen mag uitnodigen om te laten zien wat je geleerd hebt.

Voor wie?

Beginners: Voor iedereen (m/v/x) die kennis willen maken met de mannelijke versie van Burlesque dans, 18+.
Showgroep: voor alle met 1x jaar manlesque ervaring voor wie de spotlight roept

Wat mag je verwachten van de lessen?

  • 1maal per week is het lesmoment met een opwarming, achtergrond/techniek, stukje choreografie en een cooldown/stretch moment.
  • Tijdens de reeks van 8-10 lessen leer je 1-2 choreografieën.
  • Daarnaast krijg je filmpjes met opwarm en stretch oefeningen voor thuis, oefenfilmpjes van de choreografieën met uitleg en houden we leuke challenges (voor wie wil).

Waar het vooral om draait is je goed voelen in je vel! Als je je goed voelt in je lichaam valt dit immers op in elke beweging die je maakt!

Voorzien?

Gemakkelijke kleding waar je je goed in voelt en comfortabele schoenen.
Per choreografie krijg je een teaser over het thema en een suggestie welke kleding hier leuk bij past.

Docent?

Burlesque Artist Jack Lumber richt zich vooral op het mannelijk. In een vorig leven danste hij op nationaal niveau Streetdance. Enkele jaren geleden werd hij gebeten door de Burlesque microbe en die passie deelt hij graag!
Jack Lumber staat garant voor zowel de ruwe, stoere man als voor de gentleman uit de jaren 1930.

Lesdata en inschrijven

Ontwikkel jij graag je mannelijke kant?

  • Volg Manlesque lessen en ontdek de mannelijke kijk op burlesque, omarm je mannelijke kant en toon dit trots met dans als inspiratie.
  • Verdiep je in specifieke burlesque-stijlen en attributen tijdens onze Maandelijkse burlesque masterclass.
  • Benieuwd wat Boylesque/Manlesque nu is? Lees het op onze webpagina ‘Wat is boylesque?‘.

Lesdata